Frågorna som alltid ska ställas till webbyrån

Innan du bestämmer vilken webbyrå som ska bygga webbplatsen är det vissa frågor som bör ställas. Ett par frågor som kan vara helt avgörande för vilket företag som ska väljas.

  1. Kan jag uppdatera och ändra på sidan?

Efter att en webbyrå byggt klart en webbplats finns två alternativ. Antingen äger de fortfarande alla administrativa rättigheter. Det betyder att du behöver kontakta (och betala) dem bara du vill ändra ett ord, en bild eller annat. En trygghet att det sköts av proffs? Eller en onödig kostnad.

Andra alternativet är därmed att du själv har ansvar för hela webbplatsen. Du uppdaterar plugin, ändrar text och lägger in nya artiklar. Helt på egen hand. Billigare – men kräver viss kompetens.

  1. Kommer byrån jobba med SEO från början?

Allt för många hemsidor byggs upp utan ett SEO-tänk från början. När man sedan är klar går man till en SEO-byrå som behöver bygga om en hel del i koden för att optimera webbplatsen. Det är helt klart bättre om hemsidan redan från början byggs med en SEO-strategi. Vilket tänk har din webbyrå kring sökmotoroptimering?

Kan de göra sökordsanalyser, applicera dessa i arbetet och bygga en webbplats som Google gillar? Eller anser de att SEO enbart handlar om text, titlar och description?

  1. I vilket publiceringssystem kommer hemsidan att byggas?

Kommer din webbyrå bygga hemsidan i WordPress eller i Jomla? Kanske i ett system som enbart de använder eftersom webbyrå stockholm utvecklat det själv? Kontrollera vilket system de kommer att använda och kontrollera sedan om det finns andra byråer som jobbar med samma system.

Skulle du, av någon anledning, behöva byta webbyrå ska du inte känna dig inlåst genom att de är ensamma om att använda just deras system. Bygger de exempelvis i WordPress kan du gå till nästan vilken webbyrå som helst och få den hjälp som behövs.

  1. Kan fysiska butiken interagera med den digitala?

Idag ser inte kunderna någon skillnad på en E-handel och en fysisk butik. De förväntar sig samma service, samma utbud och samma information. Därmed kan det finnas fördelar i att synkronisera utbud, priser och kunder.

En kund som registrerar sig i en butik vill sedan kunna logga in på hemsidan med samma inloggningsuppgifter. Det finns även fördel i att kunna se sina senaste köp oavsett var köpet genomförts.

Detta är digitala webbsystem som en etablerad och stor webbyrå klarar av att skapa men där de mindre byråerna går bet.