Personlig begravning med borgerlig ceremoni

Den som valt en borgerlig begravning har stora möjligheter att utforma en väldigt personlig ceremoni. Med hjälp av en begravningsbyrå kan man planera och bestämma detaljerna, så som vilken musik man vill ska spelas och vilka blommor som bäst speglar personen.

Välj en betydande plats

Istället för att hålla till i en klassisk begravningslokal kan man flytta ceremonin till en speciell och betydande plats. På tomten vid sommarstugan, på en klippa vid havet eller på en speciell plats i skogen. Hade den avlidne personen en speciell favoritplats blir det väldigt personligt att håla ceremonin just där.

För att arrangera en begravningsceremoni utomhus behövs inga speciella tillstånd men man bör tänka på att det inte får störa allmänheten. Vill man däremot sprida askan efter den avlidne behöver man tillstånd från Länsstyrelsen, någon en begravningsbyrå kan hjälpa en att ansöka om.

Personliga favoriter

När det kommer till utsmyckning vid en begravning är man väldigt fri att använda i stort sett vad man vill. Kanske hade personen något speciellt intresse, till exempel fotboll, och då kan man låta en fotboll eller en matchtröja pryda kistan. Det är också fint att rama in ett foto att ställa på ovanpå, tillsammans med blomster och andra privata tillhörigheter.

Detsamma gäller med blommor och olika typer av arrangemang. Hade personen någon favoritblomma kanske det är just den som ska få stå i fokus för att spegla honom eller henne på ett naturligt sätt. Och även när det kommer till musik på en borgerlig begravning är man fri att välja som man vill, så att spela upp några av personens favoritlåtar kommer minst sagt att kännas personligt och fint.

Är du osäker på vad som är tillåtet och inte kan du alltid rådfråga med din begravningsbyrå göteborg. Dom vet precis vad man får göra och var gränsen går, för även om det är väldigt fritt få finns såklart sådant som inte är tillåtet också.

Fokus på den avlidne

Vid en kyrklig begravning finns många religiösa inslag men vid en borgerlig har man möjligheten att välja bort detta för att istället fokusera helt och hållet på personen i fråga. Man pratar om dennes sätt att se på livet, intressen, personlighetsdrag och annat som anhöriga vill ska nämnas när man gör sitt sista avsked och detta ger naturligtvis också en väldigt personlig känsla.

En begravningsofficiant träffas med anhöriga precis som en präst, för att tillsammans komma överens om vad som ska sägas om personen. Den begravningsbyrå man valt kan ofta bistå med en officiant men dessa finns att hitta även på andra håll.

saferankbacklinks.com | 523: Origin is unreachable

Error 523

Ray ID: 65d8ad055fffe4dd • 2021-06-11 06:10:23 UTC

Origin is unreachable

You

Browser

Working
Los Angeles

Cloudflare

Working
saferankbacklinks.com

Host

Error

What happened?

The origin web server is not reachable.

What can I do?

If you\'re a visitor of this website:

Please try again in a few minutes.

If you\'re the owner of this website:

Check your DNS Settings. A 523 error means that Cloudflare could not reach your host web server. The most common cause is that your DNS settings are incorrect. Please contact your hosting provider to confirm your origin IP and then make sure the correct IP is listed for your A record in your Cloudflare DNS Settings page. Additional troubleshooting information here.