Måla om i våtrum? Var noggrann!

Att fräscha upp badrummet med ny färg kan vara lika fint som att sätta in nytt kakel. Det känns alltid fräscht när man just målat om, ofta är väggar och tak rätt så smutsiga utan att man ser det. När man däremot börjar tvätta väggarna inför måleriet märker hur mycket smuts som egentligen har samlats på väggar och tak. När du tvättar väggarna i våtrum skall du använda särskild våtrumstvätt som är effektiv mot kalklagringar och annan ingrott smuts i badrummet. Mer om det längre ner i den här artikeln. Att måla om i våtrum är ett hårt jobb och man måste vara mycket noggrann eftersom det kan uppstå fuktskador i sådana här utrymmen om man inte utför arbetet på ett korrekt sätt anlita därför målare om du inte har kunskap och ork att göra jobbet rätt. Följer man dessutom inte branschens riktlinjer kan det hända att försäkringen inte gäller om det skulle hända något!

Håll dig till en och samma produktlinje

Gör du det kommer färgtillverkaren ge dig viss garanti, detta är också fördelaktigt att dokumentera utifall att något skulle hända och man behöver hjälp från sitt försäkringsbolag. Det är bra att dokumentera det mesta under arbetets gång så att du har underlag för ett korrekt utfört arbete om någon fuktskada då mot förmodan skulle uppstå. Om du inte tror att du kommer klara av att utföra ett korrekt arbete bör du kontakta en duktig målare som gör jobbet åt dig. Det finns gott om målare och numera kan man använda sig av ROT-avdraget för att dra av upp till 30 % på arbetskostnaden när man anlitar hantverkare.

Allt hänger på ett bra förarbete

Det är alltid viktigt att göra ett bra förarbete när man målar, det är vad som skiljer proffs målare från lekmän. I våtrum är det extra viktigt eftersom det lätt kan bli mögel och andra fuktskador i dessa utrymmen. Väggarna i våtrum måste tvättas extra noga, man behöver ha särskilt våtrumsspackel och fog. Sedan behöver du ha en våtrums-grundfärg och en glasfiberväv som sätts i grundfärgen hos målarenstockholm.nu och av måleri av målare. När detta lager torkat kan du köra första strykningen med topp-färgen. Sedan andra. Våtrum målas alltid med två lager våtrumsfärg. Var också noga med att färgen täcker hela vägen ner till golvplasten så att det inte blir någon glipa vid måleri där fukt kan tränga in. Du behöver för den sakens skull inte måla på golvplasten. Sätt maskeringstejpen så exakt det går och få hellre lite färg på golvplasten än att lämna en glipa. Kontakta målare vid problematik och rådslå om färg och tillbehör i din färgbutik!

saferankbacklinks.com | 523: Origin is unreachable

Error 523

Ray ID: 65d3af14ec3ce4c0 • 2021-06-10 15:37:58 UTC

Origin is unreachable

You

Browser

Working
Los Angeles

Cloudflare

Working
saferankbacklinks.com

Host

Error

What happened?

The origin web server is not reachable.

What can I do?

If you\'re a visitor of this website:

Please try again in a few minutes.

If you\'re the owner of this website:

Check your DNS Settings. A 523 error means that Cloudflare could not reach your host web server. The most common cause is that your DNS settings are incorrect. Please contact your hosting provider to confirm your origin IP and then make sure the correct IP is listed for your A record in your Cloudflare DNS Settings page. Additional troubleshooting information here.